Podłużnie tłoczony kosz dachowy - jaka jest jego rola?
Z naszego artykułu dowiesz się do czego służy Podłużnie tłoczony kosz dachowy oraz gdzie warto go kupić. Zachęcamy do lektury.
2020-06-24, 09:38

Czym jest podłużnie tłoczony kosz dachowy?

Jeżeli zajmujesz się budowaniem dachu z pewnością wiesz na rynku jest mnóstwo produktów nie tylko same dachówki czy elementy wykończenia z których powstają nowoczesne dachy zarówno domów mieszkalnych jak i pomieszczeń przemysłowych i innych. Jednym z nowowczesnych produktów jest podłużnie tłoczony kosz dachowy.

Dachowe elementy od Toolco

Toolco jest to nowoczesna firma, która rozpoczęła swoją działalność w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Firma ta miała swoją siedzibę w mieście Chicago zajmowała się produkcją podzespołów i półproduktów z materiałów stalowych. Przez wiele lat istnienia na rynku firma zajmowała się i zajmuje do dziś produkcją wielu elementów między innymi akcesorii opakowań czy elementów drucianych oraz blaszanych dla fabryk branży motoryzacyjnej. W 2010 roku powstaje nowy dział TOOLCO Roofsystem. Oferuje on akcesoria dachowe, czego wynikiem jest rozpoczęcie produkcji komunikacji dachowej, w tym takich produktów jak podłużnie tłoczony kosz dachowy.

Podłużnie tłoczony kosz dachowy

Produkt ten znajdujący się w katalogu produktowym Toolco jest wykonany z aluminium o grubości 0,85 mm, który powlekany jest farbami poliestrowymi dodatkowo zabezpieczonymi foliami. Podłużnie tłoczony kosz dachowy odpowiedzialny jest za odprowadzanie wody jednocześnie zapewniając szczelność dwóch połaci dachowych.

Toolco